Novi Sad
25.09.2015.
19:30 > 19:41
Nakon nedavnog zaključka predsednika Matice srpske Dragana Stanića da je opstanak ove ustanove ugrožen smanjenjem sredstava za redovno funkcionisanje, Ministarstvo prosvete je, čestitajući izlazak septembarskog broja Letopisa, prekjuče upitalo Stanića da "bez uvijanja" kaže koliko novca je dobila od nadležnih organa.
  • B

    26.09.2015 15:11
    Ideja i pouka
    Ideja: Preimenovati Maticu Srpsku u Maticu Vojvođansku i preuzeti kompletno finansiranje, ali i programe, kojim treba pokazati da su Srbijanci to što zaista jesu, a što i ovim činom pokazuju.
    Pouka, jedna i jedina: sa Srbijancima se ne može na lep način, razgovorom, itd. Oni su sve što su stekli, stekli silom, pa samo silom mogu to i da izgube. Pregovaranje i komunkiaciju koja ne uključuje makar neposrednu pretnju ratom, ako ne isam rat, oni ne smatraju ozbiljnim. Treba zainteresovati velike sile za ideju Vojvodine Republike i raditi na tome, za dobro nas Vojvođana, a posebno naše dece.
  • DS-NS BMS

    26.09.2015 08:12
    Arogancija ministra
    Matica srpska je ustanova kulture od nacionalnog značaja i finansira se iz republičkog budžeta. Dakle, država ima obavezu da finansira ovu ustanovu. To što Matici još neko pomaže, ne umanjuje dužnost države. Gospodine Tasovac, Matica srpska traje i mora trajati dok je srpskog naroda, a ministri kulture su prolazni. Imajte to uvek na umu kad se obraćate ovoj ustanovi i donosite odluke o njenom finansiranju.
    Vi biste, kao ministar kulture, mogli da kažete i koju reč o otetim dobrima Matice srpske koja joj ova država još nije vratila.
  • Mile

    26.09.2015 05:42
    drskost
    Postali smo specijalisti u urusavanju institucija,posebno u tome prednjace pojedinci na visoko odgovornim funkcijama.Dali moze biti pojedinac iznad institucije od nejveceg znacaja za Srbiju i Srpski narod.
  • 25.09.2015 21:41
    Ovde se izvrcu pitanja o odgovor...pitanje koliko novca je Matica srpska dobila iz budzeta Republike, koliko iz Pokrajine a koliko iz Grada...ali ne za izdavanje letopisa, vec za svoje godisnje funkcionisanje...a ovde imamo odgovor koliko je ko dao za izdavanje letopisa...to su dve razlicite stvari...zelimo prvo da cujemo odgovor na postavljeno pitanje, pa onda da prokomentarisemo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna